Werken bij VIETS Harskamp

Een echt familiebedrijf

Viets kent een lange historie van meer dan 100 jaar. Het bedrijf vindt zijn oorsprong als familiebedrijf in 1918 toen de grootvader van Henk Viets een smederij startte, die vervolgens door Henks vader en later door Henk werd overnomen. Henks vader zorgde ervoor dat er een hal gebouwd werd, waar naast het echte smidswerk ook loodgieterswerk werd uitgevoerd en gaskachels verkocht werden. In de loop der jaren hebben vader en zoon ervoor gezorgd dat het bedrijf uitgroeide van een smederij cq. loodgietersbedrijf naar een kleinschalig staalconstructiebedrijf.

Wat klanten over Viets zeggen

Viets kwam op het idee om gebruik te maken van een mobiele vlonder onder de glaskap. Deze mobiele vlonder kon zich door middel van een rails aan de zijkanten verplaatsen. Op deze manier kon Viets per gedeelte de slechte stukken vervangen, zonder dat het winkelend publiek er last van had.

Haagse Passage

Van kleinschalig naar onmisbaar in de staalbouw

In 1993 kwam Henk bij toeval in contact met Adrie van der Velden. Adrie van de Velden had al ruim 17 jaar ervaring in de staalindustrie en op dat moment interesse in een eventuele overname van het bedrijf. Na enig overleg met elkaar, besloten zij samen het staalconstructiebedrijf te gaan runnen. En met succes! Het bedrijf heeft in de loop der jaren vele staalconstructietrajecten voor diverse aannemers mogen verrichten, altijd naar grote tevredenheid van de klanten.

Werken bij VIETS Harskamp

Viets is overgedragen

Vanaf januari 2001 is het bedrijf overgedragen aan Adrie van der Velden. Adrie heeft het bedrijf 22 jaar lang geleid. Sinds 1 april 2023 heeft Adrie het stokje overgegeven aan Elbert Hardeman. Elbert is de huidige directeur van het bedrijf die de naam van de familie Viets hoog houdt en er voor zorgt dat de familiaire sfeer van het bedrijf behouden blijft.

Voor bijzondere bouwprojecten moet u bij Viets zijn: de specialist voor een knap staaltje werk!

Van 10 naar 45 man

De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid. Zo is er een kantoor en spuiterij bijgekomen. Natuurlijk groeide het personeel ook mee. Waar Adrie met 10 man startte is gegroeid naar de ruim 45 man die het bedrijf vandaag de dag kent. Daarbij is de productielocatie verdubbeld en meegegroeid met aantal medewerkers. Maar het allerbelangrijkste: Viets geniet bekendheid door haar vakmanschap en innovatieve benadering. Viets wordt gezien als de specialist bij bijzondere bouwprojecten en behoort tot de middelgrote staal- en bouwbedrijven in Nederland.

Werken bij VIETS Harskamp